Over GHION

GHION verzorgt verloskundige cursussen voor verloskundigen, kraamverzorgenden en andere professionals.

Volg ons

Sandy van Meel

Eerstelijns verloskundige

POET instructeur

Hallo! Dit is mijn verhaal.

‘Mijn naam is Lian van Iersel, oprichter en cursusleider van kenniscentrum GHION. Sinds 1988 ben ik werkzaam als eerstelijns verloskundige, versiekundige en stagewerkbegeleider voor verloskundigen bij centrum voor verloskunde ROOS in Roosendaal. Voor mijn werk als eerstelijns verloskundige ben ik 6 jaar werkzaam geweest als operatie-assistente.

 

Het geven van scholingen en het verbeteren van de zorg houdt me al een geruime tijd bezig. Zo ben ik ruim 9 jaar werkzaam geweest als docent aan de verloskunde academie in Rotterdam en ben ik momenteel docent acute verloskunde voor de ambulancedienst in Midden-West Brabant. Daarnaast ben ik een van de vier ”Course Directors” en ”Instructor” van de POET die gegeven wordt aan alle afstuderende verloskundigen op de Nederlandse Verloskunde Academies. Om mijn kennis te verbeteren en mijn cursussen meer inhoud te geven heb ik de ”POET” gevolgd in Manchester (ALSG UK) en de ”General Instructors Course”.

 

Ik ben van mening dat de eerstelijns verloskunde kwalitatief naar een hoger level getild kan worden. Door het hanteren van dezelfde heldere structuur door elke discipline, begrijpen we elkaar en vullen we elkaar aan. Ieder vanuit zijn eigen discipline. Het resultaat van goede samenwerking is de beste kwaliteit van een naadloze aansluiting met de tweede lijn. Het versterken van de eerste lijn is ook het behoudt van de eerste lijn. Samen sterk voor onze zwangere!’

 

Mijn opleiding

School

School 2004

Universiteit

Universiteit 2000

Mijn ervaring

Verloskundige

Praktijk

Eigen bedrijf

Kenniscentrum GHION